Pohja:
25g voita
100g hapankorppuja
Täyte:
5 kpl liivatelehtiä
1rkl sitruunamehua
3½dl puolukoita
2½dl maitorahkaa
3dl kuohukermaa
1½dl sokeria
1dl laimentamatonta puolukkamehua
¼ dl puolukkalikööriä
Kiille:
3kpl liivatelehtiä
1/4dl vettä
1dl puolukkamehua
1/4dl puolukkalikööriä
Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen teflonvuoan pohjan kokoinen levy ja aseta vuoan pohjalle. Leikkaa reunan korkuinen suikale ja pane reunaa vasten. Hienonna hapankorput ja sekoita sulatettuun voihin. Painele seos vuoan pohjalle. Liota täytteen liivatelehdet kylmässä vedessä. Soseuta puolukat ja vaahdota kerma. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Peitä vuoka ja hyydytä kakkua pari tuntia jääkaapissa. Valmista kiille. Kuumenna vesitilkka ja liota siihen liotetut liivatelehdet. Sekoita seos mehun joukkoon ja lisää likööri. Kaada hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä peitettynä seuraavaan päivään.
Kommentit