Tämä resepti on Valion kirjasta: Jälkiruokien helmiä ruokavuoden ja kartanokeittiöiden tapaan, vuodelta 2000. Resepti on ollut mainio!
453543.jpg

Pohja:

25g voita

100g hapankorppuja

Täyte:

5 kpl liivatelehtiä

1rkl sitruunamehua

3½dl puolukoita

2½dl maitorahkaa

3dl kuohukermaa

1½dl sokeria

1dl laimentamatonta puolukkamehua

¼ dl puolukkalikööriä

Kiille:

3kpl liivatelehtiä

1/4dl vettä

1dl puolukkamehua

1/4dl puolukkalikööriä

Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen teflonvuoan pohjan kokoinen levy ja aseta vuoan pohjalle. Leikkaa reunan korkuinen suikale ja pane reunaa vasten. Hienonna hapankorput ja sekoita sulatettuun voihin. Painele seos vuoan pohjalle. Liota täytteen liivatelehdet kylmässä vedessä. Soseuta puolukat ja vaahdota kerma. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Peitä vuoka ja hyydytä kakkua pari tuntia jääkaapissa. Valmista kiille. Kuumenna vesitilkka ja liota siihen liotetut liivatelehdet. Sekoita seos mehun joukkoon ja lisää likööri. Kaada hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä peitettynä seuraavaan päivään.