420957.jpg


Tarvikkeet(4kpl):

4½dl vettä

½pussia kuivaa hiivaa

10dl vehnäjauhoja

2tl suolaa

1tl sokeria

 

Valkosipulivoipatonkien täyte:

3rkl öljyä

3 valkosipulinkynttä

 

Yrttipatonkien täyte:

3rkl sulatettua voita

1tl oreganoa

1tl timjamia

1½tl kuivattua persiljaa

 

Alusta taikina ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina neljään osaan ja kauli ne levyiksi. Levitä haluamasi täyte kaulitulle taikinalevylle. Rullaa levy pidemmältä syrjältä. Laita patonkit saumapuoli alaspäin pellille kohoaman. Tee patonkeihin viillot halutessasi. Anna patonkien kohota. Suihkuta patongit vedellä. Paista patongit 250 asteessa n.15 minuuttia. Sumuta patonkeja 5 minuutin välein vedellä. Laita uunin alaosaan laakeaan astiaan vettä vesihöyryn aikaansaamiseksi, jotta patonkeihin tulisi rapea pinta. Nämä olivat tosi herkullisia.