Tarvikkeet(4kpl):
4½dl vettä
½pussia kuivaa hiivaa
10dl vehnäjauhoja
2tl suolaa
1tl sokeria
Valkosipulivoipatonkien täyte:
3rkl öljyä
3 valkosipulinkynttä
Yrttipatonkien täyte:
3rkl sulatettua voita
1tl oreganoa
1tl timjamia
1½tl kuivattua persiljaa
Alusta taikina ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina neljään osaan ja kauli ne levyiksi. Levitä haluamasi täyte kaulitulle taikinalevylle. Rullaa levy pidemmältä syrjältä. Laita patonkit saumapuoli alaspäin pellille kohoaman. Tee patonkeihin viillot halutessasi. Anna patonkien kohota. Suihkuta patongit vedellä. Paista patongit 250 asteessa n.15 minuuttia. Sumuta patonkeja 5 minuutin välein vedellä. Laita uunin alaosaan laakeaan astiaan vettä vesihöyryn aikaansaamiseksi, jotta patonkeihin tulisi rapea pinta. Nämä olivat tosi herkullisia.
Kommentit