Taikina:
1 kananmuna
140g jauhoja
suolaa
30g hienoasokeria
85g kylmää voita
Täyte:
4 munaa
1 keltuainen
1 ½dl kuohukermaa
110g hienoasokeria
2. sitruunan kuori
3, sitruunan mehu
(sitruunan viipaleita koristeeksi)
Erota keltuainen ja valkuainen, laita valkuainen säästöön. Sekoita kaikki pohjan aineet yhteen ja nypi taikinaksi. Anna seistä jääkaapissa ½ tuntia kelmun sisässä. Voitele piirakkavuoka halkaisijaltaan 24cm, ja kaulitse taikina vuokaan tai painele. Pistele pohjaan reikiä haarukalla, ja anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia. Paista pohjaa 190 asteessa 15-20 minuuttia. Sekoita sillä aikaa täyteen aineet keskenään. Ota piirakka uunista ja sivele taikina vatkatulla valkuaisella. Alenna uunin lämpötilaa 170 asteeseen, kaada täyte vuokaan ja paista piirakkaa vielä n. 25-30 minuuttia.
Kommentit