(Resepti on kopioitu suoraan tyttökaverini kokkikirjasta, nimi ei vaan tule mieleen.)432933.jpg

Taikina:

1 kananmuna

140g jauhoja

suolaa

30g hienoasokeria

85g kylmää voita

Täyte:

4 munaa

1 keltuainen

1 ½dl kuohukermaa

110g hienoasokeria

2. sitruunan kuori

3, sitruunan mehu

(sitruunan viipaleita koristeeksi)

Erota keltuainen ja valkuainen, laita valkuainen säästöön. Sekoita kaikki pohjan aineet yhteen ja nypi taikinaksi. Anna seistä jääkaapissa ½ tuntia kelmun sisässä. Voitele piirakkavuoka halkaisijaltaan 24cm, ja kaulitse taikina vuokaan tai painele. Pistele pohjaan reikiä haarukalla, ja anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia. Paista pohjaa 190 asteessa 15-20 minuuttia. Sekoita sillä aikaa täyteen aineet keskenään. Ota piirakka uunista ja sivele taikina vatkatulla valkuaisella. Alenna uunin lämpötilaa 170 asteeseen, kaada täyte vuokaan ja paista piirakkaa vielä n. 25-30 minuuttia.