Pohjan ohje on alun perin Parasta kotiruokaa kirjasta ruutujen taikina, (kaakaojauheen määrää tosin lisätty)ja päällinen samasta kirjasta mokkapalojen kuorrute. Hyväksi havaittu, nam!
pohja:
3dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1tl vaniliinisokeria
½tl suolaa
3/4tl soodaa
3/4 tl leivinjauhetta
100g margariinia
1dl vettä
3rkl kaakaojauhetta
Lisäksi:
1dl hedelmäjugurttia
1 kananmuna
Kuorrutus:
25g margariinia tai voita
½dl valmista kahvia
1rkl kaakaojauhetta
2dl tomusokeria
Pinnalle: Candy kingin karamelleja sekä kookoshiutaleita.
Yhdistä kuivat aineet, kiehauta margariini, vesi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon kulhoon hyvin sekoittaen. lisää lopuksi jugurtti ja muna. Sekoita varovasti, ettei taikina sitkisty. Levitä taikina pelille 25 x 25cm kokoiseksi neliöksi. Paista uunissa 200 asteessa noin 13 minuuttia. Anna Pohjan jäähtyä ennen kuorrutuksen tekoa.. Sulata kuorrutusta varten margariini kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja lisää siihen loput ainesosat, tomusokeri ja kaakaojauhot sihdaten. Sekoita puuhaarukalla, ja kaada nopeasti jäähtyneen pohjan päälle.
Kommentit